sobota, 3. augusta 2013

Cestoviny so zeleninou podľa Zuzky


Čo na to:

3 dospelácke porcie:
1/2  vrecka vretienok (cestoviny),
1 ks konzerv.paradajok,
2 zelené papriky,
1 cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku,
soľ, mleté čierne korenie,
bazalka, oregano,
olej,
10 dg eidamu,( môžeme prilepšiť parmezánom)
1 menší baklažán
troška cukru (nemusí byť, ale podľa chuti)


Ako na to:

 Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji, prihodíme papriku pokrájanú na pásiky, osolíme a dusíme pod pokrievkou domäkka. K zmäknutej paprike pridáme konzervu paradajok aj spolu so šťavou, okoreníme mčk, pridáme oregano a chvíľu spolu ešte podusíme. Po odstavení pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú bazalku (pridala som aj petržlenovú vňať). Trocha môžeme podľa chuti dosladiť.


Cestovinu uvaríme v osolenej vode, najlepšie al dente, ale ak niekomu chutia viac uvarené, nech si uvarí viac.



Kým sa varia cestoviny a dusí sa papriková zmes, v panvici opečieme kolieska baklažánu pokrájané na 0,5 cm hrúbku a okorenené. Vydržíme s nervami a nevlievame stále olej. Ale  vydržíme, kým sa koliečka baklažánov opečú tmavšie... potom baklažán nasatý olej vypustí (môžeme tomu pomôcť pritlačením vidličkou). Opečené kolieska kladieme na servítku, kde sa ešte odsaje prebytok tuku. 
Uvarené vretienka scedíme, vsypeme do hlbokej misy a zalejeme pripravenou zeleninovou omáčkou.

Polovicu syra postrúhame nahrubo, polovicu najemno. 



Hrubo nastrúhaný syr vysypeme na cestovinu so zeleninou a premiešame. 
Cestovinu na tanieri obložíme  opečenými baklažánovými kolieskami, ktoré sme jemne osolili a posypeme jemne strúhaným syrom. 



Kto má rád, môže pokvapkať trochou kečupu.

P.S. Tak vidíš Zuyka, že som ich urobila. Kľudne by som mohla byť vegetariánka i ja, keby som mala stále takéto dobroty :-))) Vďaka za receptík :-*

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...