piatok, 4. septembra 2009

Tekvicový chlieb



Čo na to:

150 ml vody,
100 ml čierneho piva,
3 PL acidka,
2 PL oleja,
1 čL octu,
3čL cukru,
2 čL soli,
50 g ražnej múky,
3 hrste ovsených vločiek (rozmixovať),
450 g hladkej múky T650,
1 čL mletej rasce,
 hrsť tekvicových semien (rozmixovať nahrubo),
1 čL ľanových semien,
 pol kocky droždia

Ako na to:

Všetky ingrediencie vložíme do DP v patričnom poradí pre danú pekáreň. Dáme si program CESTO. Po vymiesení a vykysnutí cesto vyberieme a sformujeme ho do príslušného tvaru.Urobíme pár zárezov a bochník dáme kysnúť do rúry vyhriatej na 50 - 60°C asi pol hodiny (môže byť aj dlhšie) .

 
Bochník potrieme slanou vodou a posypeme tekvicovými jadrami. Vložíme do rúry a nastavíme vyššiu teplotu (220 -230°C) a pečieme 15 minút s využitím pizza programu. Po tejto dobe chlieb vyberieme a znova ho natrieme slanou vodou.


Vrátime ho do rúry, znížime teplotu na 190°C a dopečieme za 20 minút.


Tu je odfotený zospodu. Fakt neviem, Packa, ale táto kôrečka je iná bašta ako keď je chlieb upečený v DP.
Chlieb má vychladnúť na mriežke, až potom sa krája.


(Ale toto je Bohužiaľ iba teória, ktorú v praxi nevieme dosiahnuť).

No tu je už chudák oklieštený o obidve pätky :)


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...