Čo na to:
Kuracie prsia cca 750 g, 2 mrkvy, 1 petržlen, pol kalerábu, 1 rez zeleru (alebo 1/4 zeleru), 2 bobkové listy, pár guličiek čierneho korenia, mčk, asi 2 čL Arany pasty (alebo inej paprikovej), soľ, polovica šľahačkovej smotany, polovica kyslej pochúťkovej smotany (pre niekoho stačí len jeden typ... ja som to len skúšala a zistila som, že je to takto lepšie), troška cukru podľa vašej chuti (jasom dala jednu čL), trocha citrónovej šťavy podľa chuti, cca 2 - 3 PL hladkej múky
Ako na to:
Očistíme zeleninu, cibuľu pokrájame nadrobno, ostatnú zeleninu buď pokrájame na kocky alebo postrúhame na hrubom strúhadle.
Prsia osolíme a posypeme mčk, necháme postáť
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji

Na orestovanú cibuľu dáme kuracie prsia a orestujeme ich zo všetkých strán
Keď je mäsko poopekané, prihodíme k nemu zeleninu a restujeme ďalej. Poopekáme všetko spolu.
Keď je už aj zelenina orestovaná, ešte trocha osolíme, podlejeme všetko vodou a dusíme pod pokrievkou do úplného zmäknutia mäska.




Ja som omáčku vo finiši dochutila ešte paprikovou Arany pastou, ktorá trocha aj vylepšila farbu omáčky a trocha omáčku aj spikantnila.

K tomuto jedlu sa hodí knedľa i cestovina. Ja som kúpila taliansku cestovinu, ktorá sa mi zdala zaujímavá, (na obr.) ale veľmi sa teda nehodí ako príloha k omáčke, pretože po uvarení spľasne.

Dnes sme si k tejto álla sviečkovej uvarili fusilli a bolo to vizuálne oveľa lepšie :-) Veď posúďte sami. A môj muž poznamenal, že dnes mu to chutí ešte viac ako po uvarení, a preto tak hrozne rýchlo bágruje :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára