Čo na to:
150 g práškového cukru,100 g polohrubej múky,
60 g mletých orechov
100 g masla,
1/2 prášku do pečiva,
3 vajcia, 6 PL mlieka,
3 PL rumu, 2PL kakaa,
detské piškóty,
marmeláda, rum, tuk a
strúhanka na prípravu formy
Poleva:
200 g práškového cukru,
1 PL masla,
1 PL solamylu,
asi 5 PL rumu
Ako na to:
Tri žĺtky vymiešame s maslom a s cukrom na penu.
Do nej postupne vmiešame múku a PDP, mlieko, rum a kakao.
Nakoniec zľahka vmiešame sneh z 3 bielkov.
Formu srnčieho chrbta vymastíme a posypeme strúhankou. Do formy vložíme polovicu cesta.
Na povrch po dĺžke uložíme piškóty, ktoré sme najprv po dvoch zlepili marmeládou a pokvapkali rumom.
Na piškóty navrstvíme druhú polovicu cesta.
Upečieme v predohriatej rúre. Ja som piekla na 170°C 45 minút, ale treba skúšať špajdlou.
Polevu vymiešame z cukru, rozohriateho masla a solamylu. Prichutíme ju rumom.
Ale ja som robila teraz čokoládovú polevu.Oblejeme ňou vychladnutý koláč.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára