piatok, 30. apríla 2010

Rezy "Mačacie oči"




Čo na to:

150 g práškového cukru,
150 g polohrubej múky,
100 g masla,
1/2 prášku do pečiva,
3 vajcia, 6 PL mlieka,
3 PL rumu, 2PL kakaa,
detské piškóty,
marmeláda, rum, tuk a
strúhanka na prípravu formy

Poleva:
200 g práškového cukru,
1 PL masla,
1 PL solamylu,
asi 5 PL rumu

Ako na to:


Tri žĺtky vymiešame s maslom a s cukrom na penu.



Do nej postupne vmiešame múku a PDP, mlieko, rum a kakao.




Nakoniec zľahka vmiešame sneh z 3 bielkov.




Formu srnčieho chrbta vymastíme a posypeme strúhankou. Do formy vložíme polovicu cesta.




Na povrch po dĺžke uložíme piškóty, ktoré sme najprv po dvoch zlepili marmeládou a pokvapkali rumom.




Na piškóty navrstvíme druhú polovicu cesta.





Upečieme v predohriatej rúre. Ja som piekla na 170°C 45 minút, ale treba skúšať špajdlou.




Polevu vymiešame z cukru, rozohriateho masla a solamylu. Prichutíme ju rumom.

Ale ja som robila teraz čokoládovú polevu.Oblejeme ňou vychladnutý koláč.





Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...