![]() |
Čo na to:
300 ml mlieka,
(ak treba, tak ešte 50 ml vlažnej vody),
25 g masla,
1 čL soli,
1 čL kryšt. cukru,
450 g hladkej múky,
50 g grahamovej múky,
1/2 kocky droždia,
rôzne semienka
(ak treba, tak ešte 50 ml vlažnej vody),
25 g masla,
1 čL soli,
1 čL kryšt. cukru,
450 g hladkej múky,
50 g grahamovej múky,
1/2 kocky droždia,
rôzne semienka
Ako na to:
Prísady dáme do pekárne v patričnom poradí a necháme vymiesiť, alebo vymiesime robotom.
Cesto necháme kysnúť minimálne hodinu alebo aj dlhšie.





Potom bochníčky premiestnime na plech s PNP, na povrchu ich trocha narežeme a potrieme ich slanou vodou. Posypeme semienkami





kyslo cesto. A dnes som tak veľa času nemala, tak žemličky majú menej vlákniny. No čo už, keď tieto celozrnné múky majú málo lepku a zle kysnú :-( Ale zato sú žemličky
perfektné, naozaj to nie je samochvála :-) len sme skonštatovali. Už len tieto budem...
A piekla som ich kvôli tejto krémovej cesnačke...

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára