nedeľa 24. novembra 2013

Rýchla krkovička na šampiňónoch


   Keď občas  môj manžel nakupuje a donesie mäso, nemusím sa ani pozrieť a viem, že to je krkovička. Preferuje ju pred všetkými ostatnými druhmi. No a keby malo byť vždy podľa neho, asi by sme mali večne cigánsku. No a to kde sme? :-D Tak sa radšej ani nepýtam, čo by chcel :-D a dnes som ho prekvapila takouto šampiňónovou. A idem to rýchlo napísať, lebo to ešte zabudnem... :-)



Čo na to: 

krkovička
soľ
mleté čierne korenie
rozmarín
horčica
chilli vločky
šampiňóny
slaninka
cibuľa
cesnak
olej
mčk

Ako na to:

Mäso nakrájame na plátky, môžu byť trocha hrubšie. Jemne ich naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením.

Vetvičky rozmarínu obtrháme a lístočkami posypeme plátky mäsa. Uložíme ich do chladu asi na 40 minút

 


a zatiaľ urobíme prílohu - pečené zemiaky k tomuto jedlu idú dokonale. 

 Tu som nič nefotila, lebo pečené zemiaky tu niekde na blogu mám. Takže len z rýchlika - ošúpané a umyté zemiaky pokrájame. Dáme ich variť,  po cca 3 minútach varu ich scedíme. V mise ich poprášime trochou múky.  Pekáč alebo plech vyložíme PNP, polejeme 1 - 2 PL oleja a vysypeme doň zemiaky. Dáme ich do rúry na 200°C piecť. Občas ich pozrieme a obracačkou ich sem tam prevrátime. Na zemiaky môžeme dať zopár plátkov slaninky, nezaškodí im to a posypeme celou rascou. Pečieme ich cca 45 - 50  minút a solíme až po upečení.

Kým mäso oddychuje a zemiaky sa pečú, pokrájame šampiňóny, cibuľu a cesnak na plátky. 

V panvici na horúcom oleji orestujeme  krkovičku z obidvoch strán


a jednu opečenú stranu mäska potrieme horčicou - tá lyžica horčice postačí na 4 plátky.


Horčicovú stranu  prudko orestujeme a plátky vyberieme. Udržiavame ich v teple.
 

Do výpeku dáme plátky šampiňónov


pokrájanú slaninku, cibuľu a cesnak


Všetko spolu pekne restujeme a miešame, aby huby a cibuľa stiahli do seba výpek z mäsa. Popritom zmes ešte okoreníme mčk, posekanou chilli a soľou. Šampiňóny i cibuľa sa zafarbia od výpeku a naberú ho na seba. Potom zmes podlejeme trochou vody a necháme chvíľu povariť na zníženej teplote.
V 2 PL studenej  vody rozmiešame 1 čL solamylu (alebo gustinu) a vlejeme k šampiňónom. Zamiešame, necháme chvíľu povariť a pridáme plátok masla.


Mäso vložíme do šťavy a necháme spolu prehriať.


Na tanieri polejeme plátky mäsa šampiňónmi a podávame s pečenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.




Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...