Čo na to:
Pre 1 osobu:1/2 mladej cukiny,1 paradajka,
2 strúčiky cesnaku,
3 PL paradajkového pretlaku,
2 čL marhuľového džemu,
pár lístkov bazalky,
mčk, soľ, hladká múka,
3 PL údeného syra,
2 PL kyslej smotany,
olivový olej
Ako na to:
Cukinu nakrájame na kolieska hrúbky asi 0,5 cm, osolíme a posypeme mletým korením z obidvoch strán a obalíme v hladkej múkeKolieska opečieme na oleji
V miske zmiešame 3 PL pretlaku s marhuľovým džemom, štipkou soli a mčk a prelisovaným cesnakom, dobre zamiešame.
Do ohňovzdornej nádoby dáme trocha oleja a rozložíme pokrájanú paradajku, na ňu potom cukinové kolieska
Rozotrieme na ne ochutený paradajkový pretlak a pridáme trocha natrhanej bazalky.
Postrúhame syr a zmiešame ho s trochou kyslej smotany, môžeme ochutiť soľou a mčk a zmes navrstvíme na predcháddzajúcu paradajkovú (syra i smotany mohlo byť kľudne aj menej).
Pofŕkame troška olivovým olejom a dáme do grilu. Neviem presne, ako dlho, len som občas skontrolovala skutkový stav.... "baj očko" to mohlo byť tak 12 minút...
Hotové... voňavé... jednoducho ma prešla chuť na rezne, ktoré sme mali na obed...
3 komentáre:
Aha návrat skoro do roka a do dňa:-))
Už som sa bála že v lepšom prípade došla inšpirácia a v horšom zdravie:-(
Veru, tiež som postrehol návrat. Super. Ešteže ťa mám v "readeri".
K receptu, treba skúsiť k tomu baranie rohy, nech to má grády!
Pekne Vás oboch vítam :-)
Moja absencia súvisela len s totálnym nedostatkom času. Snáď sa to už čiastočne zlepší :-)
Baranie rohy? geniálny nápad, tlieskam! :-)
Zverejnenie komentára