streda, 25. júna 2008

Koláč tety Marty

Čo na to:
cesto - 4 vajcia, 30 dg práškového cukru, 10 PL vody, 1 PDP, 20 dg múky(polohrubá), 10 dg orechov
krém - 2 vanilkové pudingy, 4dl mlieka, akekvátne tomu cukor dľa návodu na sáčku, 15 - 18 dg masla, 1 vanilkový cukor, 20 dg krupicového cukru
poleva - 0,5 l mlieka, 3dg cukru, 2 PL kakaa, 1/2 masla

Ako na to:
Vyšľaháme 4 žĺtky s práškovým cukrom, postupne pridávame vodu. Vmiešame múku, pridáme PDP a nakoniec bielkový sneh, ktorý musí byť úplne tuhý. Hmotu vylejeme do formy vymastenej olejom a vysypanej múkou. Pečie sa pri cca 170 -180°C (čas nevedela tetka povedať, odhadometricky, vpichávame špajdlu a veštíme. doplnim to info, ked to budem fakt sama robit)
Necháme vychladnúť a potom prerežeme na 1/2.

Podľa návodu uvaríme pudingy (ale v 400 ml mlieka) a dáme ho vychladiť. V šľahači utrieme maslo a cukor do peny (je to cechizmus, viem, ale neviem na to adekvatny slov. vyraz)
Pudingovú a maslovú hmotu zmiešame, natrieme na vychladnuté cesto a dáme stuhnúť.

V rajnici rozpustíme maslo, cukor a kakao. Cukru sa môže vraj dať i viac, keď sa žiada sladšie. A potom pridáme mlieko. Poleva má tekutejšiu konzistenciu, asi ako topping, ktorý sa bežne predáva.

Zákusok nakrájame a na tanieri polejeme polevou. Zasnežíme trolinka práškovým cukrom (cez malé sitko)

(Len som asistovala a očumovala pri výrobe. Ale chystám sa na to).

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...