utorok, 3. júna 2008

Lieskovcová torta

Čo na to:
Cesto - 6 vajec, 130 g práškového cukru, 150 g mletých lieskovcov, 2 PL hrubej múky, 2 PL strúhanky,
Krém - 500 g mascarpone, 130 g práškového cukru, 150 g mletých lieskovcov, 2 PL kyslej smotany
Ovocie - jahody, mandarinky (môže byť aj kompótové)

Ako na to:
Vyšľaháme sneh z bielkov a pridáme k nim žĺtky s cukrom, zľahka primiešame mleté oriešky, preosiatu múku a čerstvo zomletú strúhanku. Zľahka premiešame. Rúru si vyhrejeme na 180°C. Cesto vyklopíme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečie sa cca 45 - 50 min. Po upečení korpus necháme najprv úplne vychladnúť a prerežeme ho v strede.
Pripravíme krém vymiešaním všetkých ingrediencií a uložíme do chladničky. Krém natierame na korpus (časť krému odložíme na natretie bokov a vrchnej vrstvy) a naň poukladáme ovocie. Druhú polovicu korpusu natrieme veľmi tenkou vrstvičkou jahodového džemu a priklopíme ním predchádzajúci korpus s ovocím. Povrch a boky torty natrieme zvyškom krému. Povrch torty môžeme posypať cez sitko kakaom zmiešaným s cukrom, alebo posypeme hoblinkami čokolády.


Túto tortu sme upiekli mame k narodkám a všetkým veľmi chutila. (Teda ja som pri jej výrobe iba asistoval, ale vraj veľmi úspešne :) a bavilo ma to :)

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...