sobota, 24. mája 2008

Rožky




Čo na to:


260 ml vlažnej vody, 20 g oleja, 10 g soli, 500 g polohrubej výberovej múky, 17,5 g čerstvého droždia (dá sa nahradiť 1,5 čL sušeného droždia), 5 g cukru

Ako na to:

Do pekárne dáme všetky prísady v uvedenom poradí a zvolíme program: Cesto
Vykysnuté cesto rozdelíme na malé bochníčky (asi 15 ks), necháme 10 min odpočívať.



 
 Potom rozvaľkáme na malé elipsy a stáčame ich do tvaru rožka. Dáme na plech a necháme ďalej kysnúť.




 Pred pečením pomašlujeme vajíčkom, posypeme soľou (alebo čímkoľvek chceme - sezam, ľan, rasca, vločky) Upečieme v predhriatej rúre pri 200°C cca 10 - 15 min.


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...