štvrtok, 8. mája 2008

Fazuľová polievka


Čo na to:

300 - 350 dg suchej fazule,
2 mrkvy,
petržlen,
2 menšie zemiaky (možno vynechať),
cesnak,
petržlenová vňať,
majoránka,
červená paprika,
klobása alebo párky,
olej,
hl. múka,
soľ,
vegeta

Ako na to:

Fazuľu preberieme, umyjeme na sitku a vložíme do nádoby s vodou. Necháme stáť a napučiavať do druhého dňa, aby zmäkla. Fazuľu s vodou dáme do tlakového hrnca a pridáme soľ. Po uvarení fazuľu prelejem do obyčajného hrnca, pridáme zeleninu pokrájanú na malé kocky, klobásu na kocky a dáme variť do mäkka. Pripravíme zápražku z oleja, cibule, múky a papriky a vlejeme do vriacej polievky. Necháme povariť a dochutíme rozmrvenou majoránkou a vegetou. Do uvarenej polievky dáme petržlenovú vňať (čerstvá al. mrazená) a prelisovaný cesnak. Taktiež môžeme do polievky nakrájať čerstvú zelenú papriku.

varianta bez zemiakov s klobásou

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...