streda, 30. júla 2008

Rascová polievka


Čo na to:

olej podľa potreby,
2 PL hladkej múky, 
1 čL rasce,
1/2 čL mletej rasce,
1 čL červenej papriky, vegeta,
soľ,
slepačí alebo hovädzí bujón,
1 - 2 vajíčka,
2 - 4 PL detskej krupice

Ako na to:

   Do hrnca dáme olej, pridáme rascu mletú i nemletú a ďalej pridáme hladkú múku a chvíľu restujeme. Potom pridáme papriku a ešte chvíľu popražíme. Zalejeme vodou, vhodíme bujón a necháme zovrieť. Medzitým vidličkou rozšľaháme vajcia. Časť týchto vajec zmiešame s krupicou tak, aby sme mali polotekutú zmes. Táto státím zhustne, lebo krupica nabobtná. Keď polievka začne vrieť, zavaríme do nej krupicové halušky (malou lyžičkou). Zvyšok vajca vlejeme do polievky a rozmiešame ho v nej. Necháme chvíľu pomaly vrieť, pričom ešte dochutíme vegetou, soľou. Do hotovej a trocha vychladnutej dáme zelenú vňať (petržlenová, pažítka, cibuľová)

    Krupicové halušky môžeme urobiť len z 1 vajíčka + 2 - 2,5 PL krupice ( podľa veľkosti vajíčka) a necháme stáť 5 - 10 minút.  Druhé vajíčko rozmiešame, môžeme k nemu pridať 1 PL vody a vmiešame ďalšiu časť krupice, vznikne redšie krupicové cestíčko, ktorým sa polievka zahustí.


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...