sobota, 24. októbra 2009

Bryndzové pagáčiky





 Čo na to:

500 g hladkej múky
1 Hera
2 žĺtky
250 g bryndze
1 kelímok Cottage Cheese
200 g kyslej smotany
30 g kvasníc
2 čL soli
1/2 čL cukru
50 ml mlieka


Ako na to:

Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások a necháme ho kysnúť. Pripravíme si smotanu (ja som dala jogurt), syry,

dáme do MW rozpustiť Heru


 a do misy preosejeme múku, klepneme do nej žĺtky.

 




Keď je kvások hotový, pridáme všetko do misy a hnetieme, hnetieme
 

a vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu kysnúť.

  
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm,


 potrieme ho žĺtkom zmiešaným s 1 PL mlieka a posypeme ľubovolnými semienkami.



Cesto rozkrájame na pásy, potom na štvorce alebo trojuholníky, komu sa chce, môže vykrajovať.



Kladieme na plech s PNP


 a šupneme do rúry vyhriatej na 190°C. Pečieme asi 15 minút. Dáme chladiť na mriežku.


Tak nech sa páči, ponúknite sa :-)







Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...