utorok 26. júla 2011

Ľahký šalát z kuracích prsíčok

Tento šalát robievam vtedy, keď sa občas s mužom moceme po nákupoch, doma nenavarené... Tak kúpime grilované kury so sebou. Lenže grilované prsia sú dosť suché, takže to nik nechce. Ale v tomto šaláte sú tie prsíčka úplne iný level :-)





Čo na to:

1 pár grilovaných (pečených) odkožených kuracích pŕs
1 väčšie jablko, 1 stredná cibuľa, 1 strúčik cesnaku
1 - 2 paradajky, 1/2 konzervy ananásu (aj s nálevom)
cca 4 PL majonézy, 1 malý biely jogurt alebo 2 - 3 PL kyslej smotany
soľ, mčk, citrónová šťava (všetko podľa chuti)

Ako na to:

Prsia zbavíme kože a pokrájame ich na väčšie kocky (malé by sa pri miešaní rozdrvili) a vhodíme do misy. Pridáme nakrájanú cibuľu, jablko postrúhané na hrubšom slzičkovom strúhaku, trocha citrónovej šťavy, paradajky pokrájané na menšie kocečky, osolíme, pridáme mčk a rozotretý cesnak. Ešte pridáme majonézu, jogurt alebo smotanu a 1/2 ananásového kompótu (dobrý je aj broskyňový - broskyne bez šupiek). Premiešame a postupne prilievame kompótový nálev, aby sme dostali primeranú hustotu šalátu a na záver ešte dochutíme (soľ, korenie, pažítka) podľa seba. Vychladený šalátik je výborná osviežujúca letná večera a chutí aj malým deťom...

2 komentáre:

Daniela povedal(a)...

Niečo podobné robím aj ja, ale bez paradajok a ananásového kompótu. A ako ozdobu pridávam polku zaváranej broskyne.

nigina povedal(a)...

Ked nemam ananasovy kompot, davam broskyne...je to báječné osviežujúce jedlo hlavne v letných horúčavách. Hodí sa aj ako predjedlo...na takom peknom šalátovom liste... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...