piatok 31. júla 2015

Grilované kuracie prsia marinované s chilli

     Toto sem snáď ani nepatrí ako recept... ale vraj čo na tom a mám to popísať polopatisticky .-)  
Tak ale ako už sa dá polopatisticky popísať prkotina? Strašná rýchlovka to bola, hotová skôr ako tá dusená ryža...


Čo na to:

kuracie prsia

marináda:
drvené chilli
mleté čierne korenie
zmes korenie na steak
cesnaková chilli omáčka
olivový olej (môže byť aj repkový)

na dokončenie:
1/2 cibule
2 strúčiky cesnaku
zopár šampiňónov
kúsok masla
ždibec múky na zaprášenie
soľ
trocha vývaru

Ako na to:

Kuracie prsia rozrežeme naplocho, trocha vyklepeme, posypeme mletým čiernym korením, chilli a necháme stáť, kým si pripravíme marinádu. 
Do uzatvárateľnej nádoby dáme olivový olej (rátame cca 1 PL na 1 - 2 kúsky), pridáme baj očko zmes na steak, 1 - 2 PL chilli cesnakovej omáčky. Dobre premiešame a plátky mäso vyobraciame v marináde zo všetkých strán. Všetko potom uložíme cez noc v uzavretej krabici do chladničky. 

Mäso vyberieme hodinu vopred a až pred tepelnou prípravou ho osolíme. Grilovaciu panvicu rozpálime na platni sporáka a uložíme do nej mäso. Postačí olej z marinády. Plátky veľmi rýchlo opečieme z obidvoch strán a znížime teplotu či plameň. Opečené mäso vyberieme na teplý tanier a prikryjeme. 
Do panvice pridáme zvyšný olej z marinády, pokrájanú cibuľu a plátky šampiňónov. Opečieme trocha a zaprášime múkou, chvíľou miešame a podlejeme jednou - dvoma naberačkami vývaru, podusíme spolu a pridáme maslo a pretlačený cesnak. Zriedime ešte vývarom, aby sme upravili množstvo šťavy podľa potreby a vložíme do nej mäso aj s prípadnou uvoľnenou šťavou. Necháme prebublať chvíľu  pod pokrievkou.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...