utorok 26. mája 2009

Tvarohový koláčik s marhuľami


Čo na to:

cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 PDP, 1 hrnčk kryštáľ. cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vajíčko, 1 hrnček mlieka, do zvyšku cesta - viď v postupe ( 1 PL kakaa+ 2 PL mlieka)
náplň: 500 g tvarohu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 3 PL kryšt.cukru, 250 ml mlieka, 1 Zlatý klas (alebo sáčok vanilk.pudingu), 1 veľký marhuľový kompót ( ale mohli by byť jahody, ríbezle, vykôstkované višne ap. )

Ako na to:

Všetky suroviny na náplň, okrem kompótu, rozmiešame v mixéri na hladkú hmotu. Náplň si odložíme do inej nádoby a do mixéra (netreba umyť :)) vložíme všetky ingrediencie na cesto. Zamixujeme ho, premiešame ešte stierkou a pre istotu znova zmixujeme.
Rúru zapneme, nastavíme na 190°C.
Pekáč asi 30 x 40 cm vystelieme papierom a vylejeme naň asi 2/3 cesta. Naň nalejeme tvarohovú hmotu a roztiahneme po celom povrchu. Marhule si nakrájame na hrubšie pásiky a rovnomerne ich pokladieme do tvarohu.
Ku zvyšku cesta, k tej 1/3 v mixéri pridáme 1 PL kakaa + 2 PL mlieka a všetko zmixujeme.
Túto tmavú časť cesta vylejeme na koláča silikónovou stierkou ho roztiahneme po povrchu (netreba nejako dôkladne, stačí len tak hala-bala). Dáme piecť na cca 30 -35 minút pri 190°C (pre istotu treba skúsiť špajdlou). Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.

Postup som nefotila, lebo sa to vlastne len mixuje a ukladá, jednoduché. No ale veľmi dobré :))


1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks,
However I am experiencing difficulties with your RSS.
I don't know why I can't join it. Is there anybody getting
similar RSS issues? Anybody who knows the solution will you kindly
respond? Thanks!!

Also visit my site; video promotion
Feel free to surf my blog - video promotion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...