utorok, 30. júna 2009

Tvarohové bagety


 Čo na to:
500 g hladkej múky, 250 g tvarohu, (ja som dala iba 125 g) 1 PL olivového oleja, 1 PL octu, 250 ml vody, 25 g čerstvých kvasníc, 1 kopcovitá PL cukru, 1,5 čL soli. Na posypanie - sezam, slnečnica, ľan, hrubozrnná soľ

Ako na to:

Do pekárne dáme najprv tekuté prísady, potom múku a ďalšie sypké prísady a do stredu kvsnice. Nastavíme program cesto. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme a stočíme do šulca. Dáme ich na plech s papierom NP, nožom urobíme šikmé zárezy a necháme kysnúť ešte 20 - 30 minút.




Potom ich potrieme slanou vodou a posypeme semienkami a hrubozrnnou morskou soľou .




Dáme ich piecť do rúry predohriatej na 180°C a na spodok rúry dáme pekáč naplnený vodou. Pečieme 25 minút.



Takto vyzerajú v reze






2 komentáre:

Gabriel povedal(a)...

Vyskúšam cez víkend, potom napíšem. Čo a ako.

Gabriel povedal(a)...

Tak som vyskúšal. Bagety boli senzačné, troška som pridal ešte prísady, ale základ je Váš. Super.
Foto z prípravy tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...