sobota, 27. júna 2009

Zlatohnedé trojhranky


Čo na to:

1 biely jogurt, rovnaký objem acidka (odmeriame kelímkom z jogurtu), 1 a 1/2 čL soli, 1/2 čL vegety, 300 g hladkej múky, 1 PDP, 15 dg údenej šunky alebo oravskej slaniny, olej na vyprážanie

Ako na to:

Do misy dáme jogurt a acidko, osolíme a ovegetíme. Premiešame a pridáme múku s PDP.

Vypracujeme cesto a potom do neho primiešame na malé kocečky pokrájanú šunku a slaninku.
Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na hrúbku 0,5 cm.

Potom ho rozkrájame ostrým nožom na pásiky,
z pásikov robíme trojuholníky.

Vkladáme ich do panvice s rozpálenou masťou a po obidvoch stranách ich opražíme (cca 3 min) do zlatohneda.
Vyberieme ich na papierovú utierku, aby neboli mastné.Hodia sa ako príloha k zeleninovému prívarku,

ale môžeme ich konzumovať len tak alebo k pivu. Najlepšie sú ešte horúce.

1 komentár:

germa povedal(a)...

obidva posledné recepty sa mi pozdávajú, skúšam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...