pondelok 21. septembra 2009

Hríbovci a paprikovci

Milujeme hríby, štipľavé papeny a chuť paprík. Na hríboch sme boli predminulý týždeň, ale našli sme "houby" alebo inak povedané "figu borovú". Ani žiadne bláznivé huby, ako keby to zmizlo zo sveta. Som bola z toho taká otrávená, ako keby som zbierala červené muchotrávky :(

No a potom v stredu.... aha môj minulostredajší úlovok

Bolo ich pol kila... doma som sa s nimi vytešovala :))

Krásnučké čerstvé suchohríby... po 10 euráčov/ kilogram. Kúpila som... čo už?

Minulú stredu sa nám chcelo trocha flákať po trhu. Keďže sme boli práve v blízkosti Miletičky, nedalo sa odolať. A toto je môj smutnoveselý nákup. Som bola smutná jak harlekýn, že ja som nič také nenašla... závidela som tým babám, že našli také krááásne hríby... A súčasne som sa vytešovala, že mám hríby.
A Motýlik sa vytešoval, že bude dáka hríbová dobrota.
A bola takáto

A ešte sme kúpili toto
chilli papričky... krásne, voňavoštipľavé, ujko nám dal ochutnať... mňam, dobré... pálivé ako čert :)) .. zvykneme ich sušiť.

A tieto krásne rohymi poslúžili na toto

Boli také krásne, že mi bolo aj ľúto ich zomlieť...teda zmixovať :(
No a potom
som ich dala zmraziťa znova putovali do mrazničky už v sáčkuKocôčky sú prichystané a poputujú do nejakej papeny... niekedy.

6 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Neviem kde chodíte na hríby, ale na Záhorí už pomaly začínajú rásť. Aktuálne info nájdeš na www.nahuby.sk. Napriek tomu, že ešte máme hríbové rezervy z min. roka, chystáme sa cez víkend na obhliadku nášho revíru. Packa

nigina povedal(a)...

Packa, vitaj :), no na Záhorí sme boli hľadať hríby a ako som písala, našli sme houby :( Tak neviem,či tie baby s hríbmi na trhu sem zbehli z Tatier?

Anonymný povedal(a)...

A ja že ste nazbierali...ty, ty, ty :) Tie čili paprče sú absolútna špica. Keď ich zamrazíš nestratia chuť, teda pálivosť?

nigina povedal(a)...

Rosa, nie, nestratia... úplne v pohode. Moja mamina to vždy tak robievala, čo si pamätám...

Anonymný povedal(a)...

Zdravím, zabudla som podať hlásenie:-) Takže predvčerom sme boli na obhliadke nášho revíru a na to, že je v lese obrovské sucho sme domov doniesli krásne jesenné suchohríby a veru aj zopár dubákov. Včera som ich už usušené presypala do pohára. Chcelo by to výdatný dážď. Packa

nigina povedal(a)...

Packa, tak to teda strašne závidím. Ak je sucho, my iste nič nenájdeme :( nemáme nejaké osvedčené terény. Vždy ideme len tak, že aha, tu skúsme. No a pršať by mohlo...aspoň na tie lesy.. lebo nakoniec bude treba prísť tam s polievacou hadicou:) K úlovku samozrejme blahoželám :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...