pondelok 28. septembra 2009

Orientálske bravčové pliecko

 Čo na to:

cca 700 g očisteného bravčového pliecka,
veľká cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
3 PL oleja,
100 g šampiňónov,
1/2 klobásy,
1/2 zelenej papriky,
1 paradajka,
trocha mčk, soľ,
1 čL sladkej červenej papriky,
paprika "baranie rohy",
satay korenie,
troška pistáciových orieškov (nemusia byť)

Ako na to:

Veľkú cibuľu pokrájame nadrobno


Klobásu, šampiňóny a mäso pokrájame. šampiňóny na plátky, mäso na kocky, klobásu nadrobno (klobásu som zabudla ofotiť, resp. pridať k foteným veciam :( )
Na oleji orestujeme cibuľu

pridáme mäso a prudko ho restujeme zo všetkých strán

Pridáme nadrobno pokrájanú papričku "baranie rohy" a osolíme, restujeme ďalej


Ja som si baranie rohy rozmixovala a dala si ich zamraziť vo forme takých šikovných kocečiek (takže na predch. fotke je taká kocečka)
K mäsu pridáme šampiňóny, klobásu, červenú papriku a necháme, aby si zmes pustila svoju šťavu.


Pridáme mčk, satay podľa chuti, podlejeme trochu vodou alebo vývarom, uzavrieme tlakový hrniec a dusíme cca 15 - 20 minút.
Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu na pásiky nakrájanú zelenú papriku a na malé kocky pokrájanú paradajku, chvíľu povaríme (už nie pod tlakom, len voľne prikryté). Necháme chvíľu schladnúť a nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a zopár pistáciových orieškov posekaných nahrubo (nemusí byť).
Čínska pomsta k tomu ide skvelo, ale my sme si urobili varené zemiaky s petržlenom, ktoré k tomu idú snáď ešte lepšie. A klasický uhorkový šalát s cesnakom. Mňam. Je to super, vážne :))
Skoro som zabudla... toto je Satay. Možno poznáte, možno nie, tak len pre istotu.. :))
Dodatočne ešte, kým som nemala satay, robila som orientálne bravčo tiež a bolo chutné. V šáločke pomiešame korenia - práškový cesnak, zázvor, chilli prášok, drvený koriander a kurkumu - 1/2 mokka lyžičky z každého okrem cesnaku...toho dáme viac. Zamiešame a dáme k tomu trocha citr.šťavy a čL sójovky ...je to taká menšia "chémia" :-) ale je to dosť v pohode, ak nemáme hotové satay

2 komentáre:

ninka povedal(a)...

:-DDD ahoooj :-D Kym som to tu cele nasla, skoro ma trafilo :-D Aj to prihlasenie bolo krute, ach ta nevedomost. Uz budem chodit castejsie, asi sa budem musiet ucit varit :-DDD

nigina povedal(a)...

Ninuš, vitaj :)) ty tuláčka. No však aj ja sa učím variť :)) si nemysli, že keď tu mám/e tento blog, tak som kapacita vo varení :)) Niečo viem a niečo nie. Učíme sa a laborujeme :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...