sobota, 7. novembra 2009

Olivový koláč s fetou a cibuľou


Čo na to:

Cesto: 350 g polohrubej múky, 200 ml vlažného mlieka, 100 ml vlažnej vody, 1/2 kocky kvasníc, 1/2 PL kryšt.cukru, 2 čL soli, 3 PL oliv. oleja, 2 žĺtka
Plnka: 15 dg syra Feta, 10 dg ľubovol. tvrdého syra, 2 cibule, 4 PL krájaných olív, 10 dg šunky alebo chudej slaniny, 1- 2 PL oliv. oleja, 2 PL hnedého cukru, 3 PL balsamica, soľ, mčk, čerstvá bazalka

Ako na to:

Vymiesime cesto, necháme ho vykysnúť. Natiahneme ho na plech s PNP a necháme ho ešte chvíľu kysnúť.
Zatiaľ pripravíme cibuľovú náplň.
Na 1 PL oliv. oleja osmažíme cibuľu nakrájanú na mesiačiky,

osolíme a okoreníme ju a po chvíli pridáme hnedý cukor a premiešame s cibuľou, ktorú takto necháme troška karamelizovať. Potom pridáme ocot, môžeme aj menej, podľa chuti. Necháme chvíľu podusiť pod pokrievkou. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na druhej panvici trocha opečieme pokrájané prosciutto.
Cibuľu rozložíme na celé cesto,posypeme rozmrvenou fetou,

porozkladáme opečený šunus a posypeme postrúhaným syrom.

Potom ešte roztrúsime navrch zopár posekaných olív a bazalku.Pečieme pri 180°C asi 15 - 20 minút. (alebo na pizza programe 10 - 12 min).
A už len papkať

7 komentárov:

Rosa povedal(a)...

už len tú polohrubú múku konečne zase doviezť :) "mčk", "PNP" a "šunus" sú super...keď to takto pôjde ďalej, tak budeme potrebovať o chvíľu prekladový slovník :))

Gabriel povedal(a)...

Už len ochutnať!

motýľová povedal(a)...

Rosi, ako to, že u Vás nie je k "mání" polohrubá múka? Sa čudujem, v GB vraj zasa nechyrujú o hladkej.
Jamie vraj preto pečie chlieb z polohrubej.
Aáále nebudeš potrebovať slovník :-) veď vidím, že vieš :-) No ale snáď sa polepším teda :))

motýľová povedal(a)...

Gabriel, keby sa dalo takto cez monitor podať, tak ponúknem kúsok na degustáciu. Ale oplatí sa upiecť. Len asi som to krapet prehnala s cestom. Mohlo byť trocha menej. Bol vysoký :(

Rosa povedal(a)...

No to vieš. Iný kraj, iný mrav. Tu majú múky akékoľvek, ale takú našú polohrubú nie. Aspoň teda nie v našej lokalite. Väčšinou sa všetko pečie z hladkej. Skúšam preto rôzne kombinácie a vznikajú z toho veru všakovaké srandy. :)

motýľová povedal(a)...

Ale ak máš hrubú a hladkú, tak to sa dá, nie?
No a u nás zase za tými druhými múkami treba špeci chodiť niekam. Nemajú všade. Napr. v TS akosi nedostaneš T 650 alebo špaldu a tak..
No a tiež tovar u nás v kšeftoch sa nedá porovnať s tým čo tu kúsok u susedov majú. Aj tam majú lacnejšie, aj lepší tovar. Niekedy ma to fakt vytáča :-(

Rosa povedal(a)...

ani hrubú nemajú :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...