nedeľa 15. novembra 2009

Vtáčky trocha inak

Toto je obľúbené motýlie jedlo. Vtáčky s ryžou robievame tiež, ale táto verzia so smotanovou omáčkou je pre nás taký slávnostnejší variant, ktorý nerobievame príliš často. Asi o to viac nám asi chutí :-))

Čo na to:


Bravčové vykostené karé, mčk, soľ, horčica, veľká cibuľa, prerastená slaninka, sterilizované uhorky, zelená paprika, šunka, vajcia natvrdo, kyslá a šľahačková smotana, 2 - 3 PL hladkej múky, 1/4 citróna, 1 čL práškového cukru, 1 čL vegety, bobkový list

Ako na to:

Karé naklepeme, osolíme, posypeme mčk.Na každý plát mäsa dáme lyžičku horčice a rozotrieme.Pripravíme si veci, ktorými budeme plniť mäsko - my dávame prúžok slaninky, uhorky, šunky, zelenej papriky (alebo v zime sterilizovanej kápie) a nesmieme zabudnúť na vajíčkaPlátky náplne poukladáme na mäso a potom stočíme a zopneme ihlicou ( alebo špáratkami)Ja to so špáratkami neviem, vždy ich iba dolámem a vtáčky sa mi rozchádzajú. Ihlice sú fajn, s nimi mi to ide super. Tak to už je asi na každom, čo si vyberie.
Zabalené to musí byť silno, aby plnka nevypadlaDo panvice dáme olej, necháme ho rozohriať, (zatvoríme okná, aby nám zatiaľ vtáčky neodleteli :))závitky opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo.Opečené z panvice vyberieme a na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľu. Potom cibuľový základ prehodíme z panvice do tlakového hrnca, poukladáme doň i závitky a podlejeme vodou. Uzavrieme tlakáč a necháme dusiť cca 25 - 30 minút.
Pripravíme si zátrepku zo smotán a múky (treba nariediť vodou)
Keď je mäso mäkké, vtáčky vyberieme a šťavu prelejeme do kastróla. Zátrepku prilejeme ku vriacej šťave a miešame, aby sa hustnúca omáčka nepripálila.Do omáčky pridáme vegetu, soľ, mčk - všetko podľa chuti a povaríme. Odstavíme a vytlačíme do nej šťavu zo 1/4 citróna a pridáme cukor. Závitky vložíme do hotovej omáčky. Podávame s knedľou. Tá sa mi dnes vydarila úžasne páperovo, takže som bola za hviezdu :-D chichichi

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...