piatok, 29. januára 2010

Zemiakové ražníky

Čo na to:

9 - 10 ks v šupe predvarených zemiakov, 3 - 4 stredné cibule, klobása alebo údená šunka, 10 - 15 dg údenej prerastenej slaniny, 10 dg tvrdého syra, 2 - 3 paradajky, olej
Cestíčko - 3 - 4 vajcia, hladká múka podľa potreby, mčk, mletá červená paprika, soľ, 1 PL piva

Ako na to:

Použijeme buď kovové ihlice alebo drevené špajdle, ktorým na jednej strane zastrúhneme špic, aby sa nám ľahšie napichávali suroviny.
Zemiaky ošúpeme,pokrájame na hrubšie kolieska a rovnako si vopred nakrájame aj ostatné suroviny.
Z paradajok vyberieme dužinu a zvyšok pokrájame na primeranú veľkosť. Pokrájame syr na menšie kocky. Nakrájané suroviny napichujeme striedavo za sebou.
Hotové ražníky prepolíme, aby sa s nimi ľahšie pracovalo.
Z uvedených ingrediencií vypracujeme hustejšie obaľovacie cestíčko. Ražníky doň ponárame a kladieme do horúceho oleja.
Pri otáčaní môžeme ražníky trocha ešte poliať zvyšným cestíčkom. Pomaly ich smažíme zo všetkých strán.Vyberieme ich na kuchynskú utierku a necháme odsať tuk.Podávame so zeleninovým šalátom.


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...