nedeľa 24. apríla 2016

Pečený diétny pstruh


     Tak som sa dostala do situácie, že bolo treba variť fakt diéééétne. No ale variť diétne pre jedného, druhý vám to diétne totálne ofrfle, alebo variť pre každého inak a popritom mať na krku všetko ostatné ? No tak ja som si povedala, že kvôli vareniu sa nemienim a ani nebudem stresovať.
Pokúsila som sa pripraviť jedlo naraz pre všetkých, aby ovca zostala celá a vlk sýty, i keď samozrejme žiadny zázrak sa nekonal a ani nič nového pod slnkom to nie je.


Čo na to:

pstruhy
morská soľ
citrón
bazalka
hladká múka
mletá rasca
sladká červená paprika
olivový olej
na doplnenie (pre ostatných):
drvená chilli
feferóny so syrom
čerstvé maslo

Ako na to:

Očistené a nafiletované pstruhy pokvapkáme citrónovou šťavou a tie, určené na diétu jemne osolíme, nacapkáme posekanú bazalku  a odložíme bokom, aby sa nám nepoplietli s ostatnými. Ostatné kusy, samozrejme tiež ocitrónované, normálne osolíme a posypeme drveným chilli.
Pripravíme si obaľovaciu zmes z hladkej múky, mletej rasce a trochy sladkej červenej papriky. Všetky filety necháme postáťaspoň 30 minút v chlade.
Jednotlivé filety poobraciame v obaľovacej zmesi a jemne oklepeme. Filety kladieme kožou dole na plech s PNP, ktorý sme poolejovali oliváčom. Tie diétne položíme na  parák s PNP, ktorý sme len jemnulinko potreli olivovým olejom. Filety na plechu aj zvrchu pokvapkáme olejom. Zostavu parák + ryba položíme na plech tak, aby neprekrýval ryby na plechu. Konšteláciu dáme do vyhriatej rúry na 200°C - 210°C a necháme  piecť. Po 15 minútach obracačkou pootáčame všetky filety a na tie nediétne dáme menšie kúsky masla. Necháme piecť ešte 2 - 3 minúty a rúru vypneme. Plech nevyberieme, ale pri pootvorených dvierkach necháme asi 2 minúty dôjsť. To je celé. 
Podávame s varenými zemiakmi, ktoré nemastíme, ale môžeme sypnúť nejakou zelinkou :-).

Ostatné nediétne porcie môžeme trocha podliať roztopeným maslom, pridať nejaký pikantný dip a niečo štipľavého, napr. feferónky plnené syrom.


1 komentár:

Eva Boťanská povedal(a)...

U nás na Vianoce posledné roky kraľuje pstruh a robím ho takmer tak ako ty, veľmi chutné...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...