štvrtok, 26. marca 2009

Gnocchi


 Čo na to:

3-4 zemiaky,
100 g polohrubej múky,
1/2 PDP,
1 vajíčko,
soľ

Ako na to:

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté postrúhame a dáme na dosku s múkou, PDP, pridáme vajíčko a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré sa už nelepí.


Rozdelíme ho na dve alebo tri časti a z každej urobíme šúlec.


Z neho potom odkrajujeme malé kúsky, z ktorých robíme malé guličky (o kúsok menšie ako orech).

Pomocou vidličky guľôčku roztlačíme

a potom druhou vidličkou alebo prstom zrolujeme z vidličky dole, čím sa cesto sformuje do typického tvaru gnocchi.Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení ich ocedíme na site a vhodíme do misy s maslom. Podávame so syrovou omáčkou alebo s rôznymi prívarkami (špenát ap.)

Trochu náročnejšie na čas, ale bavilo ma to . Pripomenulo mi to detské časy na pieskovisku :)).
Taliani majú na prípravu gnocchi drevenú alebo plastovú ryhovanú platničku, na nej to ide asi lepšie. Tu sú moje menej úspešné prvé pokusy na vajíčkovom krájači alebo na dvoch vidličkách :))

1 komentár:

Zuzana Nosková povedal(a)...

Hmmm, domáce mňamkovééééééééé :-)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...