štvrtok, 12. marca 2009

Pstruh na cesnaku



 

Čo na to:

2 pstruhy, hladká múka, trocha červenej papriky, 1 čL rasce, trocha mčk, 1 čL vegety, 4 strúčiky cesnaku, soľ, citrón, olej

Ako na to:

Pstruhy treba umyť, očistiť a odrezať hlavu, chvost, plutvy. Túto časť prípravy musí zvládnuť niektorý rodinný príslušník, ktorý to dokáže. Ja to nezvládam. Pre mňa sú materiálom na varenie až hotové filety, keď už nevnímam pstruha ako zvieratko.
Filety oplácheneme pod tečúcou vodou a servítkou odsajeme vodu. Filetky si rozložíme na dosku, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a polhodinku ich necháme v chlade.


Očistíme cesnak, prelisujeme ho, pripravíme si múčno-koreninovú zmes na obalenie (múka, paprika, mčk, rasca, vegeta).


Filety môžeme ešte rozkrojiť na polovice, aby sa s nimi ľahšie manipulovalo na panvici, nebudú sa lámať. Potrieme ich lisovaným cesnakom z obidvoch strán a obalíme v zmesi. Dáme ich hneď smažiť do horúceho oleja.

7 komentárov:

Gabriel povedal(a)...

Pstruh je super, ale mňa skôr fascinuje na fotke ten "dresing".
:-)
Ak je to tatárska omáčka, tak ste môj človek. Milujem "tatarskú". Nechcem robiť reklamu, ale
Helmans Tatárska omáčka je najlepšia. Hihi....

motýľ povedal(a)...

Gabriel, je to tatárska omáčka, ktorú robila moja manželka. Ale áno, Hellmanska je tiež oki :) a s tym pstruhom super :)

Gabriel povedal(a)...

Váš blog som si pridal na stránku, pokiaľ Vám to z nejakého dôvodu vadí napíšte mi

snehulienka povedal(a)...

Motýlik, nemôžete dať ten recept na tatarskú? Privítala by som :-D deckám to veli chutí tak by som vyskusala vasu :-D

motýľ povedal(a)...

Gabriel, samozrejme, to je ok, vôbec nevadí, skôr naopak :))

motýľ povedal(a)...

snehu-Lenka, recept nahodíme čím skôr, len čo bude príležitosť :))

recepty povedal(a)...

tu najdete tiez nejakych viac ako 3800 receptov pre Vase varenie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...