sobota, 25. júla 2009

Banánové batôžky

Čo na to:
1/2 lístkového cesta (alebo celé,ak máte viac banánov) 3 banány (alebo viac), trošička oleja na potretie, žĺtko + 1 PL mlieka na potretie




Ako na to:
Najprv si pripravíme banány. Ošúpeme ich a rozdelíme cca na 4 cm kúsky (alebo podľa veľkosti banánu i na menšie, z toho sa nestrieľa). Tieto kúsky ešte prepolíme pozdĺžne. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na pásiky s šírkou cca 3 - 3,5 cm a dĺžkou asi tak 12 - 13 cm. Banán šikmo položíme na písik asi 2 cm od okraja. Tento okraj zodvihneme a prilepíme na okraj banána. Potom pásik ovíjame okolo banána (2 - 3 otočky) a na druhom konci pásik tiež pricapíme k okraju banána, aby bol celkom zabalený. Batôžky dáme na plech s PNP, pomastíme ich trolinka olejom a potom ešte žĺtkom rozšľahaným s mliekom. Dáme piecť na 160°C s ventilátorom a pečieme, až kým chytia červenkastú farbu.

Ak zabalenie nie je úplne tip-top, vôbec nevadí. Po upečení budú fajn, nedostatky na kráse zmiznú
Podstatné je to, aby banány boli dobre zabalené, lebo pri pečení by banány tiekli.
Je to príjemná osviežujúca hamka, vo vnútri sladkokyslá a šťavnatá. Trolinka poprášiť cukrom a baštiť .-)



Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...