Čo na to:
4 kuracie stehná vykostené, odkožené1 cibuľa
1 baklažán
4 plátky slaniny
4 strúčiky cesnaku
sušené paradajky v oleji (alebo čerstvé)
soľ
mleté čierne korenie (mčk)
gyros korenie
mletá červená paprika (mčp)
olivový olej (alebo iný)
1 dl smotany na varenie alebo jogurt
Ako na to:
Začneme baklažánom, ktorý treba pokrájať na pozdĺžne plátky, osoliť po obidvoch stranách a nechaťich odležať asi 20 minút. Potom plátky osušíme servítkami .
Kuracie mäso nakrájame na pásiky a na doske ho posolíme, okoreníme
a dáme ho do panvice s rozohriatym olejom, kde ho chvíľu restujeme a pridáme naň trocha mčp. Miešame cca necelú minútu, len aby sa aj paprika orestovala. Potom mäso vyberieme von, ale výpek ponecháme.
Pokrájame slaninu a cibuľu a orestujeme vo výpeku.
V inej panvici poopekáme baklažánové plátky, ktoré súčasne okoreníme a už len trolinka osolíme.
Do zapekacej misy alebo pekáčika dáme časť orestovanej cibule so slaninou (zvyšok použijeme nakoniec)
a na ňu uložíme niekoľko plátov baklažánu
Celé to zasypeme orestovanou kuracinou a
navrstvíme posledné plátky baklažánu a zvyšný cesnak s rajčinami
Navrch postrúhame trocha nivy
a polejeme smotanovou alebo jogurtovou zálievkou (pomiešaný jogurt + zvyšný výpek s restovanou cibuľou a slaninou)
Zakryjeme a dáme do rúry zapekať cca 30 minút, ku koncu odkryjeme a zapečieme podľa želania.
Je dobré nechať jedlo trocha vychladnúť a prípadne podľa potreby neskôr trocha prihriať, lebo pri servírovaní sa to rozpadáva :-( čo dokladuje titulná fotka :-(
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára