pondelok 6. januára 2014

Baklažán zapekaný s kuracinou


    

Čo na to:

4  kuracie stehná vykostené, odkožené
1  cibuľa
1  baklažán
4  plátky slaniny
4  strúčiky cesnaku
sušené paradajky v oleji (alebo čerstvé)
soľ
mleté čierne korenie (mčk)
gyros korenie
mletá červená paprika (mčp)
olivový olej (alebo iný)
1 dl smotany na varenie alebo jogurt

Ako na to:

 Začneme baklažánom, ktorý treba pokrájať na pozdĺžne plátky, osoliť po obidvoch stranách a nechať

 ich odležať asi 20 minút. Potom plátky osušíme servítkami .

Kuracie mäso nakrájame na pásiky a na doske ho posolíme, okoreníme

a dáme ho do panvice s rozohriatym olejom, kde ho chvíľu restujeme a pridáme naň trocha mčp. Miešame cca necelú minútu, len aby sa aj paprika orestovala. Potom mäso vyberieme von, ale výpek ponecháme.

Pokrájame slaninu a cibuľu a orestujeme vo výpeku.


V inej panvici poopekáme baklažánové plátky, ktoré súčasne okoreníme a už len trolinka osolíme.

Do zapekacej misy alebo  pekáčika dáme časť orestovanej cibule so slaninou  (zvyšok použijeme nakoniec)

a na ňu uložíme niekoľko plátov baklažánu

na ktoré rozhodíme zopár plátkov cesnaku a trocha pokrájaných paradajok.

Celé to zasypeme orestovanou kuracinou a 

navrstvíme posledné plátky baklažánu a zvyšný cesnak s rajčinami

Navrch postrúhame trocha nivy

a polejeme smotanovou alebo jogurtovou zálievkou  (pomiešaný jogurt + zvyšný výpek s restovanou cibuľou a slaninou)

Zakryjeme a dáme do rúry zapekať cca 30 minút, ku koncu odkryjeme a zapečieme podľa želania. 

Je dobré nechať jedlo trocha vychladnúť a prípadne podľa potreby neskôr trocha prihriať, lebo pri servírovaní sa to rozpadáva :-(  čo dokladuje titulná fotka :-(  



Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...