Neviem, či poznáte "bystřické těstíčko" , ale je úžasné. Receptík mám z Moravy. Hodí sa na mäso, na zeleninu, na čokoľvek, čo sa vypráža. Toto cestíčko je v dokonalom súlade s kuracinkou a lepšie kuracie rezníky ako v tomto cestíčku nepoznám. Kuracie prsia sa nemusia ani nechať marinovať. Stačí ich obaliť v cestíčku, potom ich vyobracať v strúhanke a hneď dať do horúceho oleja.
Teraz som robila rezne z bravčového, a preto som ich nechala namarinovať do druhého dňa.
Čo na to:
4 rezne (kuracie, bravčové)cestíčko:
1 vajco,
3 PL hustého bieleho jogurtu,
2 PL kyslej smotany,
trocha mletej papriky,
cesnak (nemusí byť)
vegeta,
soľ,
hladká múka,
ďalej:
strúhanka,
olej na vyprážanie,
zopár koliesok mrkvy
Ako na to:
Rezne naklepeme, potrieme prelisovaným cesnakom, zľahka osolíme a dáme bokom.
V miske roztrepeme vajíčko (metličkou či vidličkou), pridáme jogurt so smotanou (dajte ich kopcom), pridajte zvyšné koreniny podľa svojho gusta, všetko dobre rozmiešame a napokon pridáme toľko hladkej múky, aby vzniklo stredne husté cestíčko.
Ak robíme rezne z bravčového mäsa, tak ich nagebrené cestíčkom vložíme do uzatvárateľnej nádoby a vrátime späť do chladničky. Necháme ich marinovať do druhého dňa. Týmto marinovaním v cestíčku mäso nádherne skrehne. Pri vyprážaní si preto skontrolujte, ako to vyzerá s "vypraženosťou" rezníkov, lebo môžu byť hotové skôr ako predpokladáte. Ľutovala som trocha, že som si túto vec neuvedomila skôr a nechala som ich vyprážať tak dlho ako nemarinované a v bežnom v trojobale. Treba poznamenať, či varovať, že pri tomto dlhšom vyprážaní sa môže prepaľovať olej a tomu by sme mali zabrániť. Taký babský recept hovorí, aby sme vložili mrkvové kolieska do oleja. Ale myslím, že aj tak je lepšie vyprážať čo najkratší čas.
Ak robíme rezne z kuracích pŕs, marinovať netreba. Ponárame ich do cestíčka a môžeme ich buď rovno dať do panvice s olejom, alebo ich ešte pred tým vyobraciame v strúhanke. Dobre ju pritlačíme, nadbytočnú strúhanku strasieme a dáme vyprážať. Vyprážame pomaly, do oleja vložíme niekoľko rezov mrkvy (proti prepaľovaniu oleja).
Hotové kladieme na papier kvôli odsatiu nadbytočnej mastnoty.
hydinové |
bravčové |
Robila som ich opäť, tentokrát bez strúhankovej vrstvy, čiže len v cestíčku...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára