streda 5. februára 2014

Krehké šťavnaté rezne v Bystřickom cestíčku


     Neviem, či poznáte "bystřické těstíčko" , ale je úžasné. Receptík mám z Moravy. Hodí sa na mäso, na zeleninu, na čokoľvek, čo sa vypráža. Toto cestíčko je v dokonalom súlade s kuracinkou a lepšie kuracie rezníky ako v tomto cestíčku nepoznám. Kuracie prsia sa nemusia ani nechať marinovať. Stačí ich obaliť v cestíčku, potom ich vyobracať v strúhanke a hneď dať do horúceho oleja.

Teraz som robila rezne z bravčového, a preto som ich nechala namarinovať do druhého dňa.


Čo na to:

4 rezne (kuracie, bravčové)

cestíčko:
1 vajco,
3 PL hustého bieleho jogurtu,
2 PL kyslej smotany,
trocha mletej papriky,
cesnak (nemusí byť)
vegeta,
soľ,
hladká múka,
ďalej:
strúhanka,
olej na vyprážanie,
zopár koliesok mrkvy

Ako na to:

Rezne naklepeme, potrieme prelisovaným cesnakom, zľahka osolíme a dáme bokom. 

V  miske roztrepeme vajíčko (metličkou či vidličkou), pridáme jogurt so smotanou (dajte ich kopcom), pridajte zvyšné koreniny podľa svojho gusta, všetko dobre rozmiešame a napokon pridáme toľko  hladkej múky, aby vzniklo stredne husté cestíčko.

Ak robíme rezne z bravčového mäsa, tak ich nagebrené cestíčkom vložíme do uzatvárateľnej nádoby a vrátime späť do chladničky. Necháme ich marinovať do druhého dňa. Týmto marinovaním v cestíčku mäso nádherne skrehne. Pri vyprážaní si preto skontrolujte, ako to vyzerá s "vypraženosťou" rezníkov, lebo môžu byť hotové skôr ako predpokladáte. Ľutovala som trocha, že som si túto vec neuvedomila skôr a nechala som ich vyprážať tak dlho ako nemarinované a v  bežnom v trojobale. Treba poznamenať, či varovať, že pri tomto dlhšom vyprážaní sa môže prepaľovať olej a tomu by sme mali zabrániť. Taký babský recept hovorí, aby sme vložili mrkvové kolieska do oleja. Ale myslím, že aj tak je lepšie vyprážať čo najkratší čas.


Ak robíme rezne z kuracích pŕs, marinovať netreba. Ponárame ich do cestíčka a môžeme ich buď rovno dať do panvice s olejom, alebo ich ešte pred tým vyobraciame v strúhanke. Dobre ju pritlačíme, nadbytočnú strúhanku strasieme a dáme vyprážať. Vyprážame pomaly, do oleja vložíme niekoľko rezov mrkvy (proti prepaľovaniu oleja). 
Hotové kladieme na papier kvôli odsatiu nadbytočnej mastnoty.

hydinové

bravčové

Robila som ich opäť, tentokrát bez strúhankovej vrstvy, čiže len v cestíčku...


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...