piatok 21. februára 2014

Expresná pikantná treska

     Úplne jedoduchý spôsob prípravy rybky, ktorý zvládne aj malé decko. Urobiť by sa dal snáď aj niekde na stanovačke :-))) 

 Čo na to:

filety z tresky, pstruha, ap.
soľ
citrón
hladká múka
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
drvené chilli
grilovacia soľ
cesnak

 Ako na to:

Rybie filety opláchneme, osušíme a pokvapkáme citónom. Potom rybu osolíme a okoreníme mčk. Na každú porciu vytlačíme lisom cesnak a rozotrieme. Necháme postáť, kým si pripravíme múčnu zmes.

Do misky nasypeme pár lyžíc hladkej múky a všetky koreniny - množstvo pravdaže závisí od toho, koľko filetov robíte. Na 4 filety rátajte cca 5 PL múky a koreniny cca 1 čL kopcovitá, chilli asi len 1/2. A cesnaku minimálne 1 strúčik na 1 filet. Ak je tejto obaľovacej zmesi viac,  obaľuje sa pohodlnejšie. Nespotrebovanú si môžeme odložiťdo uzatváracieho pohára.

 Filety riadne obalíme v múčnej zmesi, trocha ju pritlačíme a vložíme do horúceho oleja. Opekáme z obidvoch strán. 
Vhodnou prílohou sú jednoduché zemiaky uvarené s trochou rasce a zeleninový šalát.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...