pondelok, 17. februára 2014

Bábovka (Iveta)



   Tento recept nie je opäť žiadna novinka, recept si vylihoval na MMB.sk už dĺĺĺho len tak ľadom a ja, motovidlo, som naň takmer zabudla. Dostala som ho od jednej známej, keď som bola v nemocnici a na izbe sme si robili chute na všakovaké dobroty, keď nás tam kŕmili nechutnosťami. Tak som potom raz Ivetin recept vyskúšala a presne ako vravela, bábovka bola skvelá. Len tá moja poleva na nej je vzhľadovo nemožná :-)  Asi by som ju mala znova urobiť, pofotiť a vymeniť fotky. Tak snáď...





Čo na to:

cesto: 
8dg masla,
20 dg práškového cukru,
3 vajcia,
20 dg polohrubej múky,
10 dg mletých orechov,
1 čL sódy bicarbony,
hrozienka,
1/8 l mlieka (125 ml)
2 dg masla na vymastenie formy

poleva :
6 dg masla,
1 čokoláda

Ako na to:

Vymiešame maslo s cukrom a žĺtkami, pridáme múku, zomleté orechy, sódu bicarb., hrozienka, mlieko, zamiešame a vmiešame ešte sneh z bielkov, ale to už dosť opatrne.
Formu vymastíme rozpusteným maslom, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 min pri 160°C.
Vychladnutú bábovku oblejeme polevou, ktorú pripravíme v mikrovlnke rozpustením masla a polámanej čokolády.

1 komentár:

Rosita Vargas povedal(a)...

Muy sabrosa torta es una exquisitez,abrazos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...