Takúto polievku sme jedli v Gyori, keď sme tam raz boli na nákupoch. No iste, nebola presne taká istá, lebo keď dvaja robia to isté, nie je to to isté.... poznáme :-) . Originál obsahoval aj tučné mäso s kožami, pravdepodobne to bolo z kolienka. A muž sa domnieval, že aj z paprčiek. Keby som to bola vedela dopredu, určite by som si to nevybrala, ale nevedela som to a polievku sme si vybrali podľa vzhľadu. Vyzerala fakt dobre a bola dobrá.Tie tučnoty sme dali preč a inak to nemalo chybu.
Tak som sa posnažila ju uvariť tak, aby bola čo najbližšie originálu. Podoba tu bola, ale nie dvojička :-). Predsalen som to urobila z chudšieho rebierka a ... tuk vraj dáva jedlu chuť a to kolienko ho má viac.
Čo na to:
700 g rebierok netučných2 veľké zemiaky
kúsok údenej slaniny
2 veľké cibule
4 strúčiky cesnaku
2 čL mletej červenej papriky
trocha mletého čierneho korenia
1 čL majoránky
1/4 čL celej rasce
1 čL eros pišta (pálivý paprikový krém)
1 feferónka
1 alma paprika
soľ
1 PL br. masti
2 čL hlad. múky
Ako na to:
Cibuľu i cesnak pokrájame a dôkladne orestujeme na rozpálenej masti spolu s pokrájanou slaninou.
Potom pridáme pokrájané mäso (nevykostené) a restujeme všetko spolu, aby sa mäso opieklo zo všetkých strán. Osolíme a pridáme koreniny - mčk, mčp, rascu, feferonku rozkrájanú na malé kúsky, papriku a pištu.
Polievka má dobre štípať, tak aby zahriala :-)
Pár minút restujeme a miešame. Potom podlejeme vodou, uzavrieme tlakáč a dusíme 20 minút.
Potom hrniec zbavíme tlaku, otvoríme a vsypeme zemiaky pokrájané na kocky. Opäť dáme variť a po 10 minútach odstavíme.
Pripravíme si zátrepku z trošky studenej vody a hladkej múky. Hrniec otvoríme a dolejeme potrebné množstvo vriacej vody, potom vlejeme zátrepku a pridáme majoránku. Varíme 5 minút a odstavíme.
Dochutíme ešte surovým pretlačeným cesnakom. Vyberieme franforce z alma papriky a servírujeme buď s pečivom alebo s nokerlami.
2 komentáre:
Takovéto polévky mám ráda, musím vyzkoušet:-))
Ajka
Budem len rada :-)))
Zverejnenie komentára