štvrtok, 22. januára 2009

Syrové pirohy

Čo na to:
hrnček polohrubej múky, 1 dl mlieka, 1 vajce, 2 uvarené postrúhané zemiaky
plnka - 500 g uvarených zemiakov v šupke, soľ, 1 syr Bambino


Ako na to:
Z múky, zemiakov, vajca, mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť.
Pripravíme plnku tak, že zemiaky postrúhame, pridáme syr, osolíme a spolu premiešame.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska. Malou lyžičkou ich plníme plnkou. Kolieska zlepíme tak, aby sa pri varení neotvorili.
Pirohy vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 15 minút. Podávame poliate rozpusteným maslom a opraženou cibuľou.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...