pondelok, 19. januára 2009

Taštičky plnené údeným mäsom

Čo na to:
Plnka - 25 dg šunky, kúsok roztlačeného vareného zemiaka, 1vajco, 3 mäkké trojuholníkové syry, 2 PL nasekanej pažítky, 2 strúčiky cesnaku, pol cibule, soľ, ml.čierne korenie,

zemiakové cesto


Ako na to:
pripravíme zemiakové cesto podľa http://nasavareska.blogspot.com/2009/01/makov-ance-zo-zemiakovho-cesta.html

Pripravíme plnku - poriadne premiešame všetky ingrediencie s pomletou šunkou a dochutíme.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozkrájame na pásy. Na každý druhý pás kladieme kopčeky plnky v rovnakých vzdialenostiach. Druhý pás cesta položíme na pás s kôpkami plnky a cesto pritlačíme v medzerách medzi kopčekmi. Radielkom odrezávame jednotlivé štvorce a vidličkou silno pritláčame ich okraje.
Dáme ich variť do vriacej osolenej vody.
Precedíme ich cez sito, v mise ich pomastíme olejom.
Servírujeme buď s paradajkovou omáčkou, posypané strúhaným syrom, alebo so špenátovým prívarkom. Alebo len so syrom a opraženou cibuľou (slaninou?) ...jj... a ochutené kečupom ako na obr.hore


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...