nedeľa, 11. januára 2009

Syrový šalát

Čo na to:

10 dg eidamu,
10 dg údeného syra (tekovský napr.) ,
10 dg goudy,
20 dg mozarelly,
100 g syrokrému,
biely jogurt,
3 - 4 PL majonézy,
soľ, biele korenie,
trocha sterilizovanej kapie,
bobule hrozna,

trocha nivy (tatranský rival) ,
2 strúčiky cesnaku (môže sa vynechať),
petržlenová vňať (čerstvá al. mrazená)

Ako na to:

Eidam, údený syr a goudu postrúhame nahrubo, mozarellu pokrájame na kocôčky alebo použijeme mozarellové čerešničky a prekrojíme na polovice, vložíme do misy a pridáme ešte hroznové bobule prekrojené na polovičky a trochu červenej kapie pokrájame na malinkaté štvorčeky.
V mixéri si pripravíme syrový dresing - tavený syr, biely jogurt (ja nedám dopustiť na bielu aktiviu), majonézu, prelisovaný cesnak , posekanú vňať a trocha soli a bieleho korenia - vymiešame a pridáme k zmesi v miske. Premiešame všetko a necháme odstáť. Hrozno i kápia pustia svoju šťavu, takže šalát trocha zredne. Po odstátí ho treba ešte chuťovo doladiť (môže sa pridať ešte cesnak, aromat alebo korenie, bazalka). A šalát posypeme rozdrvenou Nivou (Rival)
Obložíme cherry paradajkami, hlávkovým šalátom alebo ho použijeme na obloženú misu.
Je vynikajúci ale dosť kalorický :(

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...