pondelok 19. januára 2009

Mandľové sucháre

 

Čo na to:

5 bielkov,
150 g práškového cukru,
150 g hladkej múky špeciál,
60 g nelúpaných mandlí,
60 g lieskových orieškov,
tuk na pomastenie formy

Ako na to:

V miske vyšľaháme bielky s cukrom a pridáme múku. Lieskovce popražíme v panvici bez tuku. Lieskovce i nelúpané mandle vmiešame do bielkovej zmesi. Cestíčko vylejeme do pripravenej formy srnčieho chrbta. Pečieme v rúre pri teplote asi 160°C asi 15 min a potom teplotu znížime na 130°C a pečieme ešte cca 30 min. Skontrolujeme pomocou špajdle, či je cestíčko už upečené.




Po vybratí z rúry formu i s cestom zabalíme do alobalu a odložíme do druhého dňa.

Skúsila som formu vystlať papierom na pečenie a celkom to fungovalo, PNP sa dal stiahnuť úplne krásne. 




 Na druhý deň cesto vyklopíme z formy

a nakrájame na úplne tenučké plátky, ktoré ukladáme na plech a dáme sušiť do rúry pri nižšej teplote (100°C, 15 min) - strážime, aby neprihoreli. Musia byť úplne chrumkavé.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...