piatok, 30. januára 2009

Zemiakové placky (baba, haruľa)


Čo na to:
3/4 kg zemiakov, 1 šálka múky, soľ, vajco, mčk, majorán, cesnak, olej na smaženie


Ako na to:
Zemiaky očistíme, postrúhame na "stredných očkách" strúhadla, dáme do misy a pridáme múku (omylom polohrubú, ale nikto nič nezbadal:)). Vyklepneme jedno vajco a pridáme korenia podľa chuti ( u mňa 2 čL majoránu, 3/4 čL mčk, 2,5 čL soli) a prelisujeme cesnak. Cesnaku nikdy nie je dosť do týchto placiek :)). Hmotu zamiešame a zoberieme si dobrú panvicu. Na ňu dáme olej, necháme ho rozhorúčiť a lyžicou kladieme zemiakovú hmotu, ktorú sa snažíme pekne rozprestrieť, aby placka nebola hrubá, lebo by nasiakla olejom. Olejom šetríme, aby sme placky nemali mastné. Smažíme či opekáme po obidvoch stranách. Musia byť chrumkavé.
Môžeme ich plniť nejakými plnkami, my do nich niekedy dávame mäsové soté, také mäsko so šťavou nejak urobené, ale dobré sú aj s acidofilkom.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...