pondelok, 20. apríla 2009

Šunkové fliačky

Čo na to:

1 balenie cestovín (najlepšie fliačky, rezance a úplne naj ak sú domáce), údené mäso aspoň 0,5 kg (ale môže byť i viac), 2 vajcia, 3čL soli, 1 čL mčk, tvrdý syr, trocha oleja, trocha corn flaksov

Ako na to:

Údené mäso uvaríme domäkka a po vychladnutí ho pomelieme. Cestoviny vysypeme do vriacej osolenej vody s 2 čL soli a uvaríme al dente.

Scedíme ich a vysypeme do veľkej misy, pridáme trocha oleja, aby sa nezlepili.
Zomleté mäso pridáme k nim, okoreníme, ak treba dosolíme a pridáme 2 surové vajcia.
Poriadne všetko zamiešame.

Vymastíme si zapekaciu nádobu alebo plech (podľa množstva) a vysypeme corn flaksami.Mäsocestovinovú zmes prehodíme do pekáča, urovnáme a dáme piecť pri 230°C asi pol hodinu.

Pred dopečením posypeme strúhaným syrom( ja som mala iba plátky, tak som zopár potrhala a dala navrch) a pečieme ešte chvíľu, aby sa utvorila chrumkavá kôrka (ku koncu môžeme zapnúť gril).


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...