štvrtok 3. septembra 2009

Kurací rezeň plnený šunkou, nivou a šampiňónmi

Čo na to:

4 ks kuracích pŕs, 4 plátky šunky, cca 10 dg nivy, 3 - 4 ks šampiňónov (aj viac - podľa veľkosti), olej, hladká múka, korenie na steak, mletá červená paprika, mčk, soľ, 1/3 bujónovej kocky KNORR, kúsok masla

Ako na to:

Kuracie prsia rozkrojíme naplocho a naklepeme, potom troška osolíme a okoreníme mčk.


Na rezeň položíme plátok šunky tak, aby polovica plátku vyčnievala mimo rezňa. Na šunku položíme dva plátky nivy



pridáme niekoľko hrubších plátkov šampiňónov a tieto troška okoreníme mčk . Šunku prehodíme cez náplň, tak aby nám zamedzila vypadnutiu syra a húb. A teraz na to celé preložíme druhú polovicu rezňa. Mäso po bokoch spojíme špáradlami (môžeme aj kovovými ihlicami, ale ja som sa bála, že si poškriabem panvicu).



V miske pomiešame hladkú múku, červenú papriku a čL vegety. Zabalené balíčky obalíme v tejto zmesi, nadbytočnú múku oklepeme. Dáme do rozohriateho oleja.




Opekáme po obidvoch stranách prikryté pokrievkou. Opekáme veľmi pomaly, aby sa mäso dobre prepieklo. Po opečení rezne vyberieme a z výpeku urobíme šťavu na poliatie. ( Odlejeme preč nadbytočný olej a na malom množstve orestujeme 2 čL hladkej múky. Zalejeme studenou vodou a dáme späť na horák. Varíme chvíľu, pridáme kúsok bujónkocky (1/3), korenie na steak a trošička vegety. Necháme prevrieť, odpariť na potrebné množstvo a pridáme oriešok (1 PL) normálneho masla.



Ako prílohu uvaríme nejakú dobrú zeleninku. Ja som dala Garden mix od Findusu a Bonduell hrášok. Normálne varené v malom množstve vody, osolené 1/4 čL a 2 čL kryštál. cukru. K tomu americké zemiaky a uhorkový šalát.. mňamka









1 komentár:

ninka povedal(a)...

Kristi, toto som urobila a som za šikulku :-D veľmo dobré :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...