pondelok, 21. júna 2010

Makový cop, tvarohový cop (kysnutý závin)



Čo na to:

400 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, 2 žĺtka, 1 dl mlieka, 1/2 čL soli, 3 PL práškového cukru, 1 dl oleja, Kvások: 2 dl mlieka,1čL cukru, 1/2 kvasníc, Na plnku: 1 hrudkovitý tvaroh, práškový cukor podľa chuti, 1 žĺtok, vanilkový cukor, hrozienka naložené v rume,...na makovú : 200 g pomletého maku, cukor podľa chuti, trocha mlieka, hrozienka

Ako na to:


Z vlažného mlieka, cukru, kvasníc pripravíme kvások. Vlejeme ho do preosiatej múky, pridáme k nemu cukor, žĺtky, olej, mlieko a soľ a vymiesime cesto, ktoré dáme prikryté kysnúť asi 1 hod.

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na obdĺžnik a rozkrojíme ho na 2 časti

cesto trocha potrieme olejom a rozotrieme naň plnku (ja som robila jednu tvarohovú a druhú makovú), pokladieme hrozienkami namočenými v rume
a zvinieme

Jeden okraj závinu založíme a asi 2 cm od tohto okraju závin pozdĺžne rozkrojíme


uchopíme obidve rozkrojené časti a rýchlo ich prepletieme


Obidva copy prenesieme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom


Necháme ešte 10 - 15 minút dokysnúť a potom vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 25 minút.


hotové, upečené ... ( tvarohový radšej ku koncu prikryť zľahka alobalom - ja som zabudla)


1 komentár:

Jana (Yanah) povedal(a)...

Kristínka, veľmi sa mi u Teba páči, máš krásny a zaujímavý blog, plný pekných receptov ... Jana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...