streda, 16. júna 2010

Tagliatelle leccornia

   Tento receptík je dosť rýchlovka ale ešte väčšia bašta, mňamka alebo dobrútka,,, to je fuk, no prosto, ak chcete vidieť vylízané taniere, uvarte túto lahôdku (leccornia - tal. lahôdka). Nebojte sa, aj malý drobec spapká.... samozrejme kvôli nemu treba toto jedlo variť "per partes" :-D  Isteže šampiňóny urobíte extra, aby drobec nemal v svojej papene huby kopec korenia či vegetu. Tie dodatočne pridáte do jedla pre dospelých spolu s dupľou cesnaku a korenia :-) Prcek bude rád, že papká dospelácke jedlo :-D

Čo na to:

Pre 3 - 4 osoby:
1/2 bal. tagliatelle, 2ks kuracích pŕs, menšia cibuľa, 1/2 póru, cesnak, šampiňóny (asi 8 ks strednej veľkosti), 1/2 čL mletej rasce, 1/2 čL sladkej papriky, trocha bieleho korenia (pepř), soľ, trocha vegety, šľahačková smotana, 2 trojuholníkové lunexy alebo 1/2 bambina, na rozriedenie trocha mlieka, olej, pár lístkov bazalky, cca 2 rajčiny (podľa veľkosti)

Ako na to:

Do vriacej osolenej vody dáme variť tagliatelle (môže byť aj iný druh cestoviny).
Na oleji osmažíme cibuľu a pór, prihodíme šampiňóny pokrájané na plátky, pridáme soľ, mletú rascu, korenie, papriku a dusíme domäkka prikryté.Do tejto zmesi vytlačíme 1/2 bambina alebo dva malé lunexy,

prilejeme šľahačkovú smotanu, dobre zamiešame a necháme prevrieť, aby sa spojili chute.V inej panvici opečieme na troške oleja kuracie mäsko pokrájané na kúsky,

okoreníme podľa vlastnej fantázie (ja som ho mala namarinované v gyros korení s olivovým olejom)
a ovegetíme. Kuracinu vložíme do omáčky

a prelisujeme do nej cesnak podľa chuti, pridáme posekanú bazalku a nadrobno krájanú rajčinu.
Cestovinu prelejeme omáčkou.





Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...