Tento receptík je dosť rýchlovka ale ešte väčšia bašta, mňamka alebo
dobrútka,,, to je fuk, no prosto, ak chcete vidieť vylízané taniere,
uvarte túto lahôdku (leccornia - tal. lahôdka). Nebojte sa, aj malý
drobec spapká.... samozrejme kvôli nemu treba toto jedlo variť "per
partes" :-D Isteže šampiňóny urobíte extra, aby drobec nemal v svojej
papene huby kopec korenia či vegetu. Tie dodatočne pridáte do jedla pre
dospelých spolu s dupľou cesnaku a korenia :-) Prcek bude rád, že papká
dospelácke jedlo :-D
Čo na to:
Pre 3 - 4 osoby:1/2 bal. tagliatelle, 2ks kuracích pŕs, menšia cibuľa, 1/2 póru, cesnak, šampiňóny (asi 8 ks strednej veľkosti), 1/2 čL mletej rasce, 1/2 čL sladkej papriky, trocha bieleho korenia (pepř), soľ, trocha vegety, šľahačková smotana, 2 trojuholníkové lunexy alebo 1/2 bambina, na rozriedenie trocha mlieka, olej, pár lístkov bazalky, cca 2 rajčiny (podľa veľkosti)
Ako na to:
Do vriacej osolenej vody dáme variť tagliatelle (môže byť aj iný druh cestoviny).Na oleji osmažíme cibuľu a pór, prihodíme šampiňóny pokrájané na plátky, pridáme soľ, mletú rascu, korenie, papriku a dusíme domäkka prikryté.Do tejto zmesi vytlačíme 1/2 bambina alebo dva malé lunexy,
prilejeme šľahačkovú smotanu, dobre zamiešame a necháme prevrieť, aby sa spojili chute.V inej panvici opečieme na troške oleja kuracie mäsko pokrájané na kúsky,
okoreníme podľa vlastnej fantázie (ja som ho mala namarinované v gyros korení s olivovým olejom)
a ovegetíme. Kuracinu vložíme do omáčky
a prelisujeme do nej cesnak podľa chuti, pridáme posekanú bazalku a nadrobno krájanú rajčinu.
Cestovinu prelejeme omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára