Čo na to:
300 g sviečkovice1 cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
sladká červená paprika
mletá rasca
horčica
kečup
worcester
tabasco (alebo štipľavá červená paprika)
2 žĺtky
Ako na to:
Mäsko sformujeme do guľôčok a trocha ich oplieskame v dlaniach. Potom sa dá lepšie sformovať na tanieri.Toto je taká 200 gramová (možno i troška väčšia :-D) porcia môjho manžela :-) . V strede vyhĺbime jamku dostatočne veľkú na jeden žĺtok, ktorý sme dôkladne zbavili bielka a opatrne ho do nej vlejeme.
Cibuľu nakrájame nadrobnoa uložíme v kôpke k mäsu. Rovnako v kôpkach poukladáme okolo mäsa aj všetky koreniny v primeraných množstvách, ktoré obľubujeme.
Pred servírovaním si pripravíme bokom, najlepšie na tácku zvyšné dochucovadlá - worcester, kečup a horčicu, prípadne i ďalšie koreniny, resp. cibuľu, pre prípadné individuálne dochutenie.
Každý si svoju porciu mieša na svojom tanieri a dochucuje si podľa vlastných chuťových pohárikovSamozrejme, ak sú chute stravníkov napr. v rodine alebo v partii rovnaké, môžeme tatarák namiešať pre všetkých naraz . Videla som to tak robiť v relácii Bez servítky, kde to súťažiaca miešala v mise. Potom všetci členovia rodiny ochutnávali a kritizovali, že je tam málo čohosi, priveľa niečoho iného... No ale ,skrátka, nie je to najideálnejší spôsob, aspoň podľa mňa.K tataráčiku pripravíme klasické hrianky (tie z hriankovača sú k tataráku moc suché, nehodí sa to) upečené v panvici na oleji alebo na masti. A ošúpeme kopec cesnaku.
2 komentáre:
Šmarjá toto ja môžem!!! a k tomu dobré vínko. Packa
Packa, je to mňamka, naša obľúbená. Červené vínko k tomu, no balada :-)
Zverejnenie komentára