streda 12. marca 2014

Hrášková polievka s mozzarellou

   Dnes som uvarila takú polievku ... trocha zvláštnu :-) Nedávno som sa niekde motala po nette a nazrela na rôzne stránky, hlavne receptové... a v hlave z toho galimatiáš :-). Tamto anglická, či americká, potom zas nejaká česká stránka, iná nemecká... niečo mi ujo Google preložil aj zo srbčiny... Tá dnešná polievka musela byť inšpirovaná tou mojou prechádzkou po nette, lebo takúto sme ešte nemali a musím ten výmysel zaznačiť, aby som na túto polievku nezabudla.
    Vždy, keď uvarím niečo také vymyslené alebo pokombinované, trocha sa obávam, ako to bude prijaté.
V tomto prípade bola odozva fajn, z čoho vyplýva, že bez obáv ju môžete vyskúšať aj vy. Keďže ju schválil náš najväčší polievkar, tak sa na to kľudne spoľahnite :-)

Čo na to: 

1/2 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 - 2 PL oleja
kúsok prerastenej údenej slaninky
3 zemiaky
mrazený hrášok
1 mozzarella
pár lístkov bazalky
soľ
chilli
mletá červená paprika
čierne korenie celé
3 PL smotany na varenie (alebo mlieko)

vajíčko
detská krupica

 Ako na to:

Do hrnca dáme nadrobno nakrájanú slaninku, pokrájanú cibuľu a olej. Chvíľu spolu restujeme a keď je obsah už riadne spenený a cibuľa sa prichytáva, pridáme nadrobno posekaný cesnak. Hneď pridáme aj trocha mletej papriky, chilii a čierne korenie. Pomiešame párkrát a hneď pridáme horúcu vodu z kanvice. 
Zemiaky ošúpané a pokrájané na menšie kocky vložíme do hrnca spolu s mrazeným hráškom, keď voda vrie. Osolíme a necháme variť domäkka.
Pokrájame mozzarellu na menšie kocočky, vložíme ju do panvice, prilejeme 3 PL smotany na varenie a 3 PL vody z horúcej polievky, v čom roztavíme mozzarellu. Celú zmes nalejeme do hrnca s polievkou, varíme ďalej.

Vajíčko rozšľaháme a pridáme detskú krupicu. Zamiešame a necháme chvíľu postáť, aby hmota nebola príliš tekutá, ale ani halušky som nechcela... len takú rozptýlenú vaječno-krupicovú hmlu. Zmes vložíme do polievky naraz a hneď rozmiešame, povaríme.

Do hotovej polievky vložíme posekanú bazalku a prelisovaný strúčik cesnaku. Podľa chuti dosolíme.


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...