sobota 28. februára 2015

Pečená kuracia pečeň (mňamkaáá)

     Recept mám od Táničky a chystala som sa ho skúsiť. Nemôžem povedať, že by som bez pečienky nevedela existovať a navyše ju pripravujem poväčšine stále rovnako. Zato môj muž je na ňu vysadený. 
A večne len tú restovanú s ryžou, restovanú s tarhoňou, restovanú s ňokmi, restovanú so zemiakmi...  To je pestrosť, však? Dnes som teda chcela prekvapiť. Príprava jednoduchá až ľahučká, vôňa, ktorá sa šírila famózna a chuť taká, ako hovorila Tánička... skvelá. Fakt odporúčam tento recept každému, kto má kuraciu pečeň aspoň trocha v obľube. 



Čo na to:

500  g    kuracej pečene
   2  ks   stredne veľkých cibúľ
   6  ks   strúčikov cesnaku
  70  g    slaniny (zmes obyčajná údená + oravská)
   1  PL  olivového oleja
   3  PL  sójovej omáčky
   3  PL  plnotučnej horčice
   1  KL majoránky

Ako na to:

Slaninu pokrájame na menšie kúsky, cibuľu na plátky a takisto aj cesnak. Pečeň umyjeme, očistíme od blán a inak ju necháme vcelku.
Do pekáčika  pohádžeme slaninku, na to poukladáme kúsky pečene a navrstvíme cibuľové a cesnakové plátky. Všetko polejeme sójovou omáčkou, pokvackáme horčicou a sypneme majoránku. Nakoniec ešte pokvapkáme olivovým olejom a celé to dobre premiešame. Podlejeme 2 dl vody.
Dáme do rúry vyhriatej na 210°C a pečieme až kým sa odparí temer všetka voda. Odporúčam nepiecť do úplného odparenia, lebo hustá vytvorená šťava je veľmi chutná, škoda by jej bolo.
Vhodnou prílohou môžu byť zemiaky pečené, opekané, mňam, mňam...alebo kľudne  s pečivom, chlebom.
Aby som nezabudla, pečie sa to odkryté a občas jemne premiešame. Čas pečenia upravíme podľa množstva tekutiny, ktorú vidíme v pekáči (len orientačne 50 minút). Pečienka je skvelá, mäkulinká a výborne chutí. A tá vôňa,,, Táni, paráda :-)


1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

The best foods are vegetable soups (no tomatoes, potatoes or eggplant) with spices, (cardamom,
cumin, coriander, fennel, black pepper, turmeric, etc. Other than this, proper baby medicines are employed to take care of the health in the kids.
Some of the other common drinks children consume include fruit
juice, cordials and soft drink.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...