sobota, 12. apríla 2014

Inovecký guláš




Čo na to:

700 g hovädzieho mäsa vhodného na guláš
veľká cibuľa
zopár strúčikov cesnaku
3 PL oleja (alebo masti)
mleté čierne korenie
soľ
mletá sladká paprika
kápiová paprika
3 PL leča
drvená chilli (alebo ostrá paprika)
zeleninový vývar
petržlenová vňať (alebo pažítková či iná)

Ako na to:

Mäso očistíme  a pokrájame na kocky, cibuľu pokrájame nadrobno, cesnak na plátky.
V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a chvíľu restujeme. Po chvíli pridáme cesnak a mäso. Orestujeme ho zo všetkých strán, (ak niekto chce mať zahustený, popráši trochou múky - 1 PL hladkej múky) prihodíme koreniny a chvíľu miešame a opekáme. Počas opekania pridáme soľ, lečo a pokrájanú kapiu. Potom podlejeme vývarom, uzatvoríme tlakáč a udusíme domäkka. Potrebuje to asi 40 - 45 minút, podľa toho aké je mäso. Ak nedusíme v tlakáči, dusenie bude trvať trocha dlhšie a preto občas skontrolujeme, pomiešame, prípadne podlejeme ďalším vývarom.
Do hotového pridáme posekané bylinky.


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...