utorok 6. mája 2014

Kuracie prsia plnené pečeňou

         



Čo na to:

kuracie prsia (na roládu morčacie prsia)
cibuľa
kuracia pečeň
oravská slanina
olivy
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
hladká múka
olej
šampiňóny
petržlenová vňať (alebo iná)

Ako na to:

Kuracie prsia narežeme tak, aby polovice na jednej strane boli spojené,  naklepeme ich, nasolíme a okoreníme. Necháme ich odstáť.

Na oleji orestujeme cibuľu a slaninu pokrájanú nakocky. Vložíme kuracie pečienky (umyté a očistené). Opečieme ich zo všetkých strán, pridáme mčk, mčp, troška mletej rasce a prikryjeme. O chvíľku budú hotové, stačí prerezať a keď z nich nevyteká šťava, môžeme vypnúť...celkovo asi  len 5 minút.
Polovicu odoberieme a vložíme do mixéra, samozrejme to mixneme a natrieme na odležané mäso, posypeme petržlenovou vňaťou alebo inými zelenými bylinkami. Naplníme šampiňónmi a nezomletou pečienkou, prípadne šunkou a olivami so syrom.
Keď robíme z jedného kusa, teda z morčacích pŕs, môžeme náplň kombinovať, dobre to k sebe pasuje.


Závin alebo závitky pozakrúcame a zaistíme špáradlami alebo ihlami, alebo použijeme silikónové závitkovače


Závitky trocha poprášime múkou a poopekáme v panvici zo všetkých strán  a dáme ho do pekáča,


v ktorom máme pripravené a čiastočne predpečené zemiaky. Necháme zapiecť a po chvíli pridáme výpek z panvice rozriedený trochou vody. Pekáč prikryjeme a pečieme asi 35 minút pri 200°C  a po odkrytí opäť dolejeme a necháme dopiecť. Môžeme pritom mäso potrieť trochou roztopeného masla.


Do  panvice, v ktorej ešte zvýšila restovaná kuracia pečeň, prihodíme zopár pokrájaných šampiňónov, trocha podlejeme  a minútku podusíme všetko spolu. Túto zmes môžeme pridať pri servírovaní k závinu či závitkom.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...