Čo na to:
kuracie prsia (na roládu morčacie prsia)cibuľa
kuracia pečeň
oravská slanina
olivy
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
hladká múka
olej
šampiňóny
petržlenová vňať (alebo iná)
Ako na to:
Kuracie prsia narežeme tak, aby polovice na jednej strane boli spojené, naklepeme ich, nasolíme a okoreníme. Necháme ich odstáť.
Na oleji orestujeme cibuľu a slaninu pokrájanú nakocky. Vložíme kuracie pečienky (umyté a očistené). Opečieme ich zo všetkých strán, pridáme mčk, mčp, troška mletej rasce a prikryjeme. O chvíľku budú hotové, stačí prerezať a keď z nich nevyteká šťava, môžeme vypnúť...celkovo asi len 5 minút.
Polovicu odoberieme a vložíme do mixéra, samozrejme to mixneme a natrieme na odležané mäso, posypeme petržlenovou vňaťou alebo inými zelenými bylinkami. Naplníme šampiňónmi a nezomletou pečienkou, prípadne šunkou a olivami so syrom.
Keď robíme z jedného kusa, teda z morčacích pŕs, môžeme náplň kombinovať, dobre to k sebe pasuje.
Závin alebo závitky pozakrúcame a zaistíme špáradlami alebo ihlami, alebo použijeme silikónové závitkovače
Závitky trocha poprášime múkou a poopekáme v panvici zo všetkých strán a dáme ho do pekáča,
v ktorom máme pripravené a čiastočne predpečené zemiaky. Necháme zapiecť a po chvíli pridáme výpek z panvice rozriedený trochou vody. Pekáč prikryjeme a pečieme asi 35 minút pri 200°C a po odkrytí opäť dolejeme a necháme dopiecť. Môžeme pritom mäso potrieť trochou roztopeného masla.
Do panvice, v ktorej ešte zvýšila restovaná kuracia pečeň, prihodíme zopár pokrájaných šampiňónov, trocha podlejeme a minútku podusíme všetko spolu. Túto zmes môžeme pridať pri servírovaní k závinu či závitkom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára