utorok, 4. júna 2013

Baklažánová polievka


Čo na to: 

2 baklažány
1 cibuľa
2 PL oleja
1 čL masla
1 čL tymiánu
1 dl smotana na varenie
zeleninový vývar
soľ, mčk
3 strúčiky cesnaku
1 paradajka

 Ako na to: 

Cibuľu pokrájame a speníme na oleji. Pridáme na kocky pokrájané baklažány, pridáme mčk a soľ a spolu  všetko restujeme 2 - 3 minúty.  Potom pridáme tymián a podlejeme vývarom (alebo vodou) a dusíme pod pokrievkou cca 20 - 25 minút. Potom odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme smotanu a prípadne zriedime ešte vývarom či vodou. Povaríme ešte 5 minút. Na záver do hotovej polievky pridáme lisovaný cesnak a dobre ho v polievke rozmiešame. 
Paradajku pokrájame na menšie kocky a vložíme do polievky pri servírovaní. 
Polievku podávame s tyčinkami z chlebového alebo pizzového cesta.

 

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...