piatok, 28. júna 2013

Kurací rezeň EXPRES


   Postup je hrozne jednoduchý a rýchly. Môj muž vie už takéto veci spraviť a keď občas dostane záchvat varenia, tak niečo takéto urobí s menšou či mrňavou obmenou a je rád pochválený .-DDD. No a  tomuto brániť? Bola by som hlúpa :-)

Čo na to:

1 pár kuracích pŕs,
 soľ, biele korenie,
 korenie na kura, troška oregana,
1/2 cibule, 1-2 strúčiky cesnaku,
1/2 kocky slepačieho bujónu,
3 PL olivového oleja,
1 PL masla,
cca 1,5 čL hlad.múky

Ako na to:

Prsia rozkrojíme naplocho, naklepeme, jemne osolíme a okoreníme bielym korením a korením na kura (obsahuje trocha soli)

V panvici rozohrejeme olej a rezne v ňom opečieme z obidvoch strán. Opekáme len chvíľu, asi tak 2 - 3 min., aby mäso zostalo šťavnaté.


 Opečené rezne vyberieme na tanier aby si trocha oddýchli :))



Do výpeku pridáme lyžicu masla, necháme ho roztopiť a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Rýchlo orestujeme a pridáme trocha hladkej múky. Aj tú chvíľu restujeme a po chvíli zalejeme vodou.

Rozmiešame a chvíľku varíme. Pridáme pol kocky bujónu, opäť trocha korenia na kura a trocha oregana. Necháme chvíľu (asi 2 - 3 min ) povariť, pričom omáčku môžeme podľa potreby ešte zriediť.


A máme hotové...rýchlovečka. Mäsko vložíme späť do panvice, prehrejeme a už len papáme.


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...