Losos je asi najlepšia ryba, ktorú poznám. Chcem tým samozrejme povedať, že mi z rýb najviac chutí.
Tepelná úprava lososa musí byť krátka, aby sa mäsko nevysušilo. 5 - 7 minút je tak akurát a treba si to stopnúť. Netreba nejak zvlášť prešpekulovať jeho prípravu, aby sme nezabili jemnú chuť tohto báječného mäsa.
Čo na to:
lososcitrón
soľ
mleté čierne korenie
tymián
olivový olej
hladká múka
Ako na to:
Lososa rozkrájame na potrebný počet porcií ( u mňa to bolo 5). Nám chutí na lososovi koža, preto ju nedávame prečo. Z kožovej strany do porcií urobíme zopár zárezov. Celé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a posypeme troškou tymianu.
Odložíme na 3 hodiny do chladu.
Do panvice dáme olivový olej a kým sa rozohreje, porcie lososa narýchlo poobraciame v hladkej múke a oklepeme hneď ich od nadbytočnej múky oklepeme. Vložíme do oleja a opečieme zo všetkých strán. Do oleja vhodíme pár koliesok mrkvy (starý babský recept proti prepaľovaniu oleja). Lososíka neopekáme veľmi dlho, v tomto prípade na 100% platí, že menej je určite viac.
Super jednoduchý šalát k lososovi:
rukola
granátové jablko
dressing na šalát:
thajská omáčka Thai pride
šťava z granátového jablka
trocha citrónovej šťavy
Nemala som už ďalší citrón, tak som nakoniec na lososa nakrájala limetu. A tá k nemu ide úplne fantasticky.
2 komentáre:
Lososa môžem!! Dokonca som našla aj návod, ako pripraviť lososa, pravdepodobne od nejakých šéfkuchárov. Výborný postup na prípravu lososa
Ahoj :-) Si zlatá, omrkla som to a príma. Ďakujem ;-) a príď aj nabudúce :-)
Zverejnenie komentára