štvrtok, 5. decembra 2013

Šalát z pečených kuracích pŕs s rukolou a reďkovkou


V nedeľu som robila pečené kuracie prsia s plnkou a keďže sa všetko nezjedlo, zužitkovala som to na prípravu šalátu.


Čo na to:

pečené kuracie mäso
rukola
reďkovka
môže byť aj iná zelenina (steril. kukurica
paradajky a cibuľa ap.)

dressing:
1 PL balzamikového octu
1 PLmedu
1 tbl. sladidla
1 PL vody
1 PL vína
soľ
1/2 PL olivového oleja

Ako na to:

Ako na to by som ani nemusela písať....
Mäso pokrájame na tenké plátky. Ak zostal výpek, tak ho prihrejeme a mäso v ňom vyobraciame (netreba).
Vo vode rozpustíme sladidlo, pridáme víno a med a rozmiešame. Potom pridáme ocot a soľ. Keď je všetko rozpustené (ako  tak), dáme olej a rozmiešame.
Rukolu opláchneme, odstredíme a rozložíme na tanier. Ak použijeme aj inú zeleninu, dáme ju do misky a premiešame s dressingom. Zeleninu nakladieme na rukolu a pridáme plátky mäsa. Celé pokvapkáme dressingom.



2 komentáre:

emily povedal(a)...

Slinky sa mi zbiehajú, jednoduchý recept, ale vyzerá veľmi jedlo.
Krásny predsviatočný čas.
Emily

nigina povedal(a)...

Vďaka Emily, aj Vám krásny advent :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...